Csurgó Térség

Pogányszentpéter Inke Iharosberény Iharos Somogycsicsó Csurgónagymarton Somogybükkösd Porrog Őrtilos Zákány Zákányfalu Gyékényes Porrogszentpál Porrogszentkirály Csurgó Csurgó Szenta Berzence Somogyudvarhely Porrogszentkirály

Nagy szeretettel és tisztelettel köszöntöm Önt Délnyugat-Magyarország határmenti régiójában, Somogy megye délnyugati csücskében, a csurgói térségben. Honlapunk célja elsősorban az, hogy bemutassa a térségünkre jellemző természeti, kulturális kincseinket és építészeti örökségeinket, valamint népszerűsítse vidékünket.

Térkép - Csurgó Térség

Nemcsak nehéz, de egyben lehetetlen feladat is térségünk vonzerejének teljes körű bemutatása, hiszen a régiónk természeti és építészeti kincsekben, valamint kulturális örökségekben, értékekben rendkívül gazdag. Ez garantálja az ideérkezők számára az egyedülálló kikapcsolódás, pihenés lehetőségét, valamint a kimagasló helyi kulturális rendezvényeken történő feltöltődést.

Térségünk hátrányos besorolása ellenére folyamatosan keresi a kitörési pontjait, fellendülési lehetőségeit, illetve a turizmus felvirágzása érdekében e lehetőségeket meg is ragadja. Nagy hangsúlyt helyezünk a néphagyományokon alapuló kulturális rendezvények megőrzésére, a helyi tradíciók életben tartására, így ebből adódóan a térségünkben számtalan kimagasló színvonalú kulturális rendezvény megtartása válik valóra.  

Őszintén remélem, hogy térségünk felkelti érdeklődését és ellátogat településeinkre. Biztos vagyok abban, hogy természeti adottságaink, történelmi és kulturális értékeink kiemelkedő lehetőséget nyújtanak az élményekben gazdagodni vágyó vendégek számára a mindennapok utáni pihenésre, kikapcsolódásra.